ن وَالقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ …
بی شک گسترش کتاب خوانی به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر، تنها زمانی به فرهنگی عمومی تبدیل می شود که جامعه آن را نیازی پایان ناپذیر و وسیله ای برای رشد و پویایی شخصیت خود بداند و مطالعه ، در کنار سایر کارهای روزانه ، در زندگی مردم وارد شود و این گونه نباشد که کتاب ، به افراد خاصی از جامعه اختصاص داشته باشد ؛ بلکه همگان تکامل و پیشرفت را در انس با کتاب بدانند.
کتاب ، دربر دارنده ی اندیشه های اندیشه ورزان و نخبگان ملت ها و امانت دار عقلانیت و خردورزی و حاصل تدبر و تجربه های اهل علم و معرفت است. آیینه ای که بخش اعظم ره آورد تمدنهای ماندگار تاریخ را به نمایش می گذارد.
کتاب، میراثی ماندگار، پدیده ای باشکوه و با ارزش و عنصری رشد آفرین و روشنگر در پهنه ی زندگی بشر است که نقطهی آغاز رسالت و دعوت اسلامی نیز بر مبنای کتاب ، خواندن و مطالعه شکل گرفت و اعجاز اسلام، کتاب قرآن و راه رسیدن به اعماق آن تامل ، تحقیق و تدبر در آن بود.
مطالعه کتاب و کتابخوانی از دغدغه های اصلی فرهنگی ایران اسلامی و ضرورت جامعه امروزی است که ترویج ، تقویت و اشاعه فرهنگ آن نیازمند عزم ملی و مستلزم الگوپذیری از بزرگان دین است که این امرمهم همراهی و مشارکت تمامی نهادها و دستگاه های اجرایی را می طلبد
نقش کتابخانهها نیز در انتقال علوم به افراد ، بسیار سازنده بوده است، از اینرو کتابخانه را میتوان به عنوان کانون همایش صاحبنظران و موزه پرطراوت اندیشمندان دانست بهطوریکه این نهاد ، میتواند بالندگی و شکوفایی استعدادهای دانش آموزان و دانشجویان را به ارمغان آورده و درنتیجه به تولید اندیشه ، دانش و رشد فرهنگ مطالعاتی جامعه منجر شود.
اینجانب ضمن گرامیداشت هفته کتاب ، کتابخوانی و کتابدار، این مناسبت را به اهل قلم ، نویسندگان ، مترجمان، پدیدآورندگان ، دست اندرکاران و تلاشگران عرصه اندیشه ، چاپ و نشر کتاب تبریک و تهنیت عرض نموده واز همت والای اهل فکر ، اندیشه و قلم که در ترویج این مسئولیت خطیر می کوشند نیز قدردانی می نمایم و امیدوارم با همت و تلاش و برنامه ریزی و سیاستگذاری همه مسئولان و علاقمندان و نخبگان و اندیشه ورزان شاهد ترویج و نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی و تکریم و پاسداشت اهالی کتاب بویژه نویسندگان و اندیشمندان صاحبنظر در جامعه باشیم.